Når man som i dag kan nyde solen får jeg sådan lyst til hjemmelavet lemonade. Grunden til jeg laver den selv er, at jeg på den måde slipper for alle tilsætningstofferne og sukker i stor mængde. Man kan smage, hvor frisk og rent drikken er. Jeg servere den ofte til arrangementer og mange har også spurgt efter en opskrift, så hér kommer den. Nyd den med danskvand, i stedet for sodavand og tilsæt almindelig vand, såfremt det skal have en saftevandslignende konsistens. Uanset er begge muligheder skønne!!

Hvorfor tilsætte Lavendel og Lime æterisk olie?
Lavendels antibakterielle, antiseptiske og smertestillende egenskaber gør den værdifuld til behandling af sår og rifter, forbrændinger, blå mærker, bumser, allergi, insektstik og halsbetændelse. Den giver lemonaden et særlig pift og er generelt meget beroligende.

Lime æteriske olie har en forfriskende og stimulerende virkning, og menes at stamme fra det østlige Malaysia. Den behagelige citrus aroma af Lime kan hjælpe på mental klarhed og fremme kreativitet. I dag er Lime bedst kendt i hele verden som en måde at hjælpe med at støtte et sundt immunsystem. Når Limedråberne indtages (fortyndet), tilføres der antioxidanter og hjælper samtidig på vægtkontrol.

 

Opskrift til ca. 1 L:

3 x friskpresset citron juice

2 dråber Lime æterisk olie

1 dråbe Lavendel æterisk olie

Steviadråber til at ønsket sødme, smag dig frem.

Bland alt sammen og top op med koldt vand eller danskvand.

Pynt: Mynteblade og et par skiver citron

Tilsæt evt. isterninger